Zdrowe odżywianie a długowieczność
Słowo "dieta" kojarzy się zazwyczaj z deprywacją kalorii, z głównym naciskiem na rodzaj i ilość spożywanej żywności, często z pominięciem konkretnego aspektu zbyt ważnego, aby o nim zapomnieć: żywność i składniki odżywcze mają zdolność do wpływania i modulowania ogólnej funkcji naszego organizmu, co jest kluczowym pojęciem w zakresie zdrowia metabolicznego.
W tym kontekście opracowano Menu Funkcjonalne Długowieczność, aby przyczynić się do lepszego naturalnego systemu detoksykacji organizmu, zmniejszając jego przeciążenie zapalne, ułatwiając regenerację komórek i optymalizując ogólny stan zdrowia.
Menu jest podzielone na dwie kategorie. Menu diety płynnej (DETOX), która nie zawiera glutenu i laktozy, przyczynia się do skuteczności mechanizmów detoksykacji wątroby i jelit, ułatwiając eliminację toksyn i ksenobiotyków poprzez eliminację moczu, kału i potu. W tym celu posiłki serwowane są w regularnych dwugodzinnych odstępach czasu, na przemian soki detoksykacyjne bogate w białko roślinne z zupami oczyszczającymi.
Stałe menu, starannie opracowane w celu osiągnięcia równowagi pomiędzy różnymi makroskładnikami odżywczymi (białka, węglowodany i tłuszcze), bezglutenowe, bogate w włókna i o niskim indeksie glikemicznym, sprzyja odchudzaniu, przywraca i regeneruje różne systemy metaboliczne i hormonalne organizmu.
Komentarze (0)