single

Niebezpieczne mięso i nabiał?

Jak być może słyszeliście, naukowcy z University of Southern California opublikowali niedawno raport w czasopiśmie Cell Metabolism, w którym powiązali spożycie wyższych poziomów białka ze źródeł zwierzęcych ze zwiększonym ryzykiem śmiertelności, jak również zwiększonym ryzykiem rozwoju raka. Co ciekawe, ten sam raport ujawnił również, że niższy

poziom spożycia białka u osób starszych może być w rzeczywistości gorszy pod względem ryzyka różnych problemów zdrowotnych. Autorzy podsumowali:

Wyniki te sugerują, że niskie spożycie białka w średnim wieku, a następnie umiarkowane lub wysokie spożycie białka w starszym wieku dorosłym może zoptymalizować healthspan i długowieczność.

Badanie śledzone 6,381 dorosłych przez okres 18 lat i zebrał dane ujawniające, co żywności były spożywane, jak również wszelkie specyficzne problemy zdrowotne, które rozwinęły.

Ogólnie rzecz biorąc, myślę, że badanie to dostarcza bardzo cennych informacji. Jeśli mamy interpretować wyniki z nadzieją na uzyskanie pomysłów na temat naszych wyborów żywieniowych, ważne jest, aby uznać, że badanie wyraźnie wskazuje palcem na konsumpcję mięsa i produktów mlecznych w Ameryce, i to właśnie na nich musimy skupić naszą uwagę.

Ponad 90% mięsa spożywanego w Ameryce jest karmione zbożem, podobnie jak krowy, od których pochodzą nasze produkty mleczne. Ma to istotne znaczenie. Pisałem o głębokich różnicach między mięsem karmionym ziarnem a naturalnie karmionym trawą we wcześniejszym blogu i zamieściłem badania na tej stronie.

Wiadomość do domu jest to, że to badanie w zasadzie odkrywa niebezpieczeństwo jedzenia produktów zwierzęcych teraz purveyed w Ameryce. Zwierzęta karmione ziarnem produkują mięso i produkty mleczne dramatycznie wyższe w niebezpiecznych, zapalnych produkujących tłuszczów omega-6, podczas gdy są one ubogie w zdrowe, chroniące serce, wzmacniające odporność, przyjazne dla mózgu omega-3s. I to właśnie te zmiany w proporcjach tłuszczu, które odnoszą się do bardzo problemów zdrowotnych, których obawiamy się najbardziej, w tym choroby wieńcowej, raka, cukrzycy i Alzheimera.

Ponadto, proszę zrozumieć, że zdecydowana większość wyborów paszowych podanych do tych zwierząt są teraz genetycznie manipulowane. Nie mamy poczucia, co konsekwencje zdrowotne będą manifestować z tej nowej perwersji naszej podaży żywności.

To badanie, które złapał tyle uwagi w mediach nie odzwierciedla w żaden sposób korzyści zdrowotne wyborów żywnościowych, takich jak wołowina karmiona trawą i produktów mlecznych pochodzących z organicznie hodowanych krów. Ale zostaw to do tych, którzy piszą nagłówki wyciągnąć uproszczone i stronnicze wnioski z zamiarem zwrócenia uwagi na ich publikacje. To zdumiewające, że badania takie jak to ośmielają się sugerować, że żywność, którą spożywamy od ponad miliona lat jest teraz naukowo określona jako niezdrowa. Jeśli tak by było, jak byśmy to zrobili tak daleko?

Ważne przesłanie ujawnione przez raport nie został wyartykułowany. Co to naprawdę pokazuje, że to, co teraz jest akceptowane jako żywność ma niewiele podobieństw do niczego znalezionego w ludzkiej diecie od początku naszego istnienia. A konsekwencje zdrowotne tego eksperymentu są teraz namacalne.